31 Ağustos 2016 Çarşamba

PKU YOĞURT TARİFİ

2 KUTU DALİA LİKİT SÜT
30 GR MISIR NİŞASTASI
TUZ
1 TATLI KAŞIĞI YOĞURT

YAPILIŞI: BİR TENCEREYE 2 KUTU DALİA SÜTÜ DÖKÜYORUZ. MISIR NİŞASTASINI VE TUZU EKLİYORUZ. OCAĞA ALIYORUZ. KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ. KAYNADIKTAN SONRA ALTINI BIRAZ KISIP 3-4 DK DAHA PIŞIRIYORUZ KOYULAŞACAK BİRAZ DAHA. OCAKTAN ALIP SOĞUĞA YAKIN ILINMASINI BEKLİYORUZ. İÇİNE 1 TATLI KAŞIĞI YOĞUTLA MAYALIYORUZ İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. KAPAKLI KAPA ALIYORUZ. BİR BEZE SARIP 5-6 SAAT BEKLETİYORUZ.

NOT : BEN GECDEN YAPIYORUM. İKİ AYRI KAPA DÖKÜYORUM. SABAHA KADAR DURUYOR. SABAH DOLABA ALIYORUM. BİR KABI OGLEN DİGERINI AKSAM YIYOR. AKLINIZDA OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder